De reeds in 1979 opgerichte klusjesdienst is een actieve groep vrijwilligers die allerlei hand-en-spandiensten uitvoert voor haar dorpsbewoners.

Hoewel we steeds meer op onze wensen worden bediend middels on-line- en bezorgdiensten, maatschappelijk werk, kennissen, repaircafé’s, etc, is er soms een hulpvraag die de dorpsbewoner zelf niet ingevuld krijgt. Hier helpt onze Klusjesdienst graag verder. Voorbeelden van hulp- en of informatieaanvragen zijn:

huis-, tuin- en keukenklussen
• sociale contacten (luisterend oor)
• praktische- of technische hulp (een computer nerd, iemand die raad weet met formulieren)
• vervoer (vlgs regels) naar ziekenhuis of thuis bezorgen van medicijnen
• hulp bij activiteit (beweging e.d.)

Mocht u vanwege uw leeftijd, een beperking of andere omstandigheden een hulpvraag hebben die u niet in uw eigen netwerk kunt oplossen, dan staan wij graag voor u klaar. Wij streven ernaar om deze hulpvraag kosteloos voor u uit te voeren. Mochten er toch kleine materiaalkosten of autokosten (benzinekosten) aan verbonden zijn, dan worden deze uiteraard door u betaald. Dit gebeurt altijd (vooraf) in overleg met u.

Wij helpen u graag verder! Stuur ons een mail op klusjesdienst@welzijnusquert.nl.


Ook deelnemen aan onze Klusjesdienst?

Wat is er leuker dan zo nu en dan voor een ander klaar te staan? Iedereen wil wel iets voor een ander betekenen, zeker als je iets doet dat je ontzettend goed kunt of heel leuk vindt om te doen. Dit kan iets heel simpels zijn zoals een brief posten voor een dorpsbewoner die niet mobiel is.

Maar hoe weet je nu dat een ander op jouw hulp zit te wachten? Hier kom je gauw achter door contact op te nemen met de Klusjesdienst. Betekent opgave als vrijwilliger dat je wekelijks wordt gevraagd voor allerhande klussen? Zeker niet! Bij opgave kun je zelf aangeven hoe vaak je beschikbaar bent. Ook dan wordt er – bij ontvangst van een hulpvraag – altijd met jou overlegd of je tijd hebt om de aanvraag uit te voeren. Hoe groter onze pool aan vrijwilligers, hoe beter wij de hulpaanvragen kunnen verdelen.

Wij zien uit naar je reactie! Dit kan eenvoudig door te mailen via onderstaande knop. Alvast bedankt voor je inzet.