Een team stille vrijwilligers, meegaand met behoeften en omstandigheden.

Zo zou de omschrijving kunnen luiden voor hen die extra aandacht besteden aan dorpsbewoners die daaraan steun beleven. Het doel van contactnet is om dorpsbewoners bij elkaar te krijgen. Dit kan door deel te nemen aan een vereniging (muziek, leesclub) maar ook door een georganiseerde activiteit in het dorp te bezoeken (braderie). Om u te laten zien wat er allemaal mogelijk is, hebben wij een sociale kaart Usquert gemaakt. U kunt deze inzien via onderstaande knop.


Een eigen initiatief dat door (heden) 6 vrijwilligers van Welzijn Usquert, Zorgzaam dorp is ontstaan, is de kookclub. Een activiteit waarbij tegen een kleine vergoeding gezamenlijk wordt gegeten in het dorpshuis. De warme maaltijd wordt door alle vrijwilligers, waaronder gepensioneerd kok Anton, voor u bereid. Uit eerder edities is gebleken dat de etentjes een groot succes zijn.


De kookclub organiseert elke laatste donderdag van de maand – m.u.v. juni, juli en augustus – een etentje in het dorpshuis. Tijdstip: tussen 12.00 en 12.30 uur. De kosten voor deelname zijn € 8 per persoon, contant en gepast te betalen bij binnenkomst. In dit bedrag zijn consumpties (drankjes) niet inbegrepen, deze zult u na afloop moeten afrekenen aan de bar. Mocht het u leuk lijken bij het eerstvolgende etentje aanwezig te zijn, dan kunt u zich opgeven bij Betsy of Antje:

  • Betsy Post, tel.no.: 0595 423450
  • Antje Meijer, tel.no.: 0595 423657

Opgave kan tot uiterlijk de zondag voorafgaand aan de betreffende donderdag. Annulering is na deze zondag niet meer mogelijk i.v.m. de reeds ingekochte boodschappen. We hanteren een maximum aantal deelnemers van 50. VOL=VOL.

Wellicht tot gauw! Groeten Antje, Betsy, Greetje, Ariean, Anton en Marian.